WEDSTRIJD RSC Koersel - ZVK Meeuwen  5 - 6  (4-2)

DATUM 17-09-2010  21:45

DOELPUNTEN 6 'Van Seggelen Jeroen 0-1, 10' Meykens 1-1, 11' Mignolet 2-1, 14' Hoes 3-1, 17' Mignolet 4-1, 19' Clerkx 4-2 , 22 ' Van Seggelen Jeroen 4-3, 29' Bosmans Geert 4-4, 31' Bosmans Geert 4-5, 33' Hoes 5-5, 34' Battista Fabio 5-6.

VERSLAG ZVK Meeuwen begint aan de eerste wedstrijd zonder de geblesseerde Stijn Gijbels.

De openingsfase is volledig voor de bezoekers die Koersel op hun eigen helft terug dringen. Dit resulteert in een aantal kansen voor Arslan en Van Seggelen.

Na 5 minuten is de thuisploeg een eerste maal gevaarlijk langs Faieta. Dan neemt Meeuwen terug over en tikt Jeroen Van seggelen aan de 2e paal de openingstreffer binnen na een assist van Bosmans. Meeuwen blijft rustig meester van de wedstrijd tot aan de 10e minuut Koersel uit het niets scoort via Meykens.

Het spelbeeld wijzigt nu volledig en Meeuwen begint te knoeien tijdens het uitverdedigen. Zo worden 3 doelpunten op een presenteerblaadje aangegeven voor de thuisploeg, die hier gretig gebruik van maakt via Mignolet (2x) en Hoes. De jonge thuisploeg tankt hier vertrouwen uit en speelt met lef en jeudig enthousiasme. Net voor rusten kan Clerkx terug voor hoop zorgen binnen de Meeuwense rangen, en gaan we rusten met een verdiende voorsprong van Koersel met 4-2.

Een veel scherper Meeuwen komt uit de kleedkamer en zet de thuisploeg onmiddellijk vast op hun eigen helft. En al vlug kan Van Seggelen de aansluitingstreffer binnen trappen. Koersel komt niet meer los uit de omknelling. De aanvallen blijven elkaar opvolgen en uiteindelijk kan Bosmans met 2 doelpunten zorgen voor een nieuwe voorsprong van Meeuwen.

Dan verdwijnt de scherpte even uit het elftal, en door achteruit te leunen zorgen ze ervoor dat Koersel opnieuw in de wedstrijd kan komen. Doelman Witters kan met enkele knappe reddingen de gelijkmaker nog voorkomen, maar wanneer Hoes, na een pass door het hart van de defensie, vrij kan aanleggen is hij kansloos. De bordjes staan weer gelijk.

Blijkhad had Meeuwen dit nodig om wakker te schieten want 1 minuut later brengt Battista Meeuwen terug op voorsprong. Meeuwen heeft nu zijn les geleerd en blijft hoog storen. Hieruit vloeien nog een aantal kansen en een schot van Poelmans onderkant deklat, al of niet achter de lijn.

Maar aan de stand wijzigt niets meer en Meeuwen begint aan de competitie met een verdiende driepunter.

Na het laattijdig afzeggen van Frank Smits en Brahim Oizaz voor dit seizoen zijn we verheugd te kunnen melden dat Alexander Desmedt onze rangen komt versterken. Vanaf volgende week is hij speelgerechtigd.